Radionica “Tradicionalna gastronomija i zdrava prehrana”

Radionica na temu tradicionalne gastronomije i zdrave prehrane protekla je u radnoj i inspirativnoj atmosferi.  Članice Foruma žena “Strica-Zarudje” srdačno su dočekale učesnike prvog treninga u nizu koji slijedi.

Pored izvrsnih domaćih delicija vareškog kraja koje smo imali priliku probati, na stolovima su mjesto našle palačinke sa heljdinim brašnom, kao i izvrsna juha od ribe. Predavanje i radionicu je održao poznati bosanskohercegovački kuhar i stučni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane Hamid Kujraković. Nakon uvodnih riječi Olivere Franjić, predsjednice Foruma žena, održano je predavanje podijeljeno u nekoliko modula koje je obuhvatilo podizanje svijesti o sigurnosti hrane, prehrambene navike gostiju te kreiranje menija. U praktičnom dijelu radionice učesnici su se okušali u pripremi tradicionalnih jela na kreativan način, u cilju poboljšanja njihove ponude.
U svom izlaganju g. Kujraković je naglasio: “Za ostavljanje prvog dojma nećete imati drugu priliku”. Naši dojmovi o ovoj radionici su vrlo pozitivni i nadamo se uspješnoj daljnjoj saradnji sa partnerima projekta. U nastavku pogledajte fotografije i osjetite dašak pozitivnog ozračja sa treninga.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s