20. Međunarodni Sajam – Mostar 2017.

Ove godine je obilježen jubilarni, 20. po redu, Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017. Imali smo čast prisustvovati ceremoniji otvaranja Sajma, zajedno sa brojnim regionalnim visokim zvanicama iz svijeta biznisa i politike, kao i mnogobrojnim posjetiocima i turistima.

ostar2017

Mostar može biti ponosan na ovakvu manifestaciju jer je danas na neki način centar cijele regije. Sajam ugošćava više od 800 izlagača iz 30 zemalja, i trajat će do 8. aprila. Ovogodišnja zemlja partner je Republika Hrvatska, čiji je premijer Andrej Plenković otvorio ovogodišnju petodnevnu gospodarsku manifestaciju. U sklopu Sajma održana je konferencija “Info dan – Udruženaj za turizam”, na kojoj smo imali čast prisustvovati. Riječ su imali g. Marko Šantić, predsjednik Privredne komore FBiH, g. Stjepan Primorac, predsjednik Turističkog klastera Hercegovina, kao i mnogi drugi predstavnici Udruženja iz FBiH.

Suvišno je ponavljati da nas je Mostarski sajam i ove godine iznenadio pozitivnom atmosferom koje ni u jednom trenutku nije nedostajalo. Kako smo već naveli, osim brojnih izlagača i oduševljenih posjetioca, Sajam čini još jedna komponenta – povjerenje koje među njima vlada. U digitalnom vremenu u kojem živimo, još uvijek je nezamjenjiv nastup uživo, odnosno neposredna komunikacija licem u lice.
Na Sajmu smo nastupili na štandu zajedno sa Turističkom zajednicom SBK/KSB.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s