Radionica: Nacrt strategije za promociju klastera

45091304_1768300343296210_8184853669146001408_n

Danas, 30. oktobra 2018. godine održana je još jedna u seriji radionica u svrhu kreiranja ruralnog turističkog klastera.

Kao što je rečeno, cilj projekta je kreirati 4 turističke destinacije (svi okupljeni pod istim brendom prema preporukama klastera) u širem okruženju Sarajeva. Područje koje je obuhvaćeno projektom su Kreševo, Vareš, llijaš, Fojnica, Sarajevo Centar, Sarajevo Stari Grad, |stočni Stari Grad.

Ovo je šire okruženje Sarajeva, sjeverni i istočni dio, i obuhvata planine Bitovnja, Vranica, Zvijezda i Ozren (Crepoljsko i Bukovik). Ciljano područje ne uključuje dijelove olimpijskih planina.

Ove 4 destinacije bit će objedinjene u zajednički RT klaster sa jedinstvenim imenom, logom i vizualnim identitetom. Danas je prof. Almir Peštek sa grupom od više od 20 učesnika uspješno završio veoma zahtjevnu etapu procesa – osmišljeno je ime klastera, te osnovne funkcionalne i emocionalne karakteristike područja djelovanja projekta. U nastavku će se aktivno raditi na stvaranju jedinstvenog vizuelnog identiteta. Radionica je održana u Donjem Bioskom, kod gostoljubivih domaćina – “Djeca Vjetra”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s