Trening: Animacija turista u ruralnim sredinama

U utorak, 27. novembra 2018. godine u sali hotela Reumal u Fojnici održana je radionica pod nazivom “Animacija turista u ruralnim sredinama”.

Radionici je prisustvovalo dvadesetak učesnika, poljoprivrednih proizvođača sa projektnog područja, mali poduzetnici, vlasnici seoskih domaćinstava i zaposlenici turističkih organizacija. Sa trenericom, gđom Nerkom Jugo prisutni su vježbali pozicioniranje i umrežavanje sa ciljem stvaranja atraktivne turističke destinacije. Zajednički su elaborirali krucijalna pitanja kao što je zajednički rad, cijene na tržištu, te važnost i tipovi signalizacije. Jasno su definisani klijenti u ruralnom turizmu i njihova različitost u profilu i očekivanjima. Učesnici su na interaktivan način iznijeli ideje kako animirati turiste i osmisliti jednodnevni, trodnevni i petodnevni program.

Projekt “Osnaživanje ruralnih turističkih destinacija oko Sarajeva sa ciljem diversifikacije ruralne ekonomije” je podržan u okviru Programa za civilno društvo 2014.-2015., sa ciljem povezivanja građana i smanjenja nezaposlenosti kroz unapređivanje saradnje glavnih interesnih grupa na lokalnom nivou i procjenu tržišta aktivnog stanovništva.

Radionicu je organizovalo Udruženje Alterural, uz podršku partnera PD Vranica Fojnica.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s